Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.1.2011

Kahvakuulatunnin suunnittelua

Olen pitkään ollut sitä mieltä, että minusta ei ryhmäliikuntaohjaajaksi ole. Loppuvuodesta suoritin kuitenkin kahvakuulaohjaaja tutkinnon, tarkoituksena saada sen kautta pätevyyttä omien asiakkaiden ohjelmien rakentamiseen. Samalla hurahdin tähän tietysti itse täysillä. No, haaste on nyt heitetty ilmaan ja minulle on tarjottu mahdollisuutta tuntien vetämiseen. Kaiken lisäksi lupasin (vahingossa) myös vetää 30min kahvakuulatunnin Personal Trainer -kollegoilleni, ja suurin osa heistä on aivan ammattilaisia ryhmäliikunnan vetäjiä :) Never say never, pitää paikkansa tämä sanonta. 
Jos minut saa ylipuhuttua mekossa Fitness Expon lavalle treenaamaan...

...niin eiköhän se ryhmäliikuntatunninkin vetäminen onnistu :)


Olen nyt valkannut sopivaa musaa tuntia varten. Itse tykkään enemmän kaikesta popista, funkista ja "tyttöjen musasta", sellaisesta mitä Voicelta tulee :) Mutta treenatessa, kumma juttu, on pakko olla "vähän" hevimpää musaa. Nyt alkaa biisilista olla tuntiani varten kasassa, pidän sen vielä salaisuutena toistaiseksi, rakkaat kollegat ;) Kunnon ärjyntää on kyllä luvassa, sen lupaan. Kiitos biisien valinnasta kuuluu rakkaille urheileville sisaruksilleni: Pekalle, Ninalle ja Eerolle. 


No millainen sitten on hyvä ryhmäliikuntatuntien vetäjä? Innostava, kannustava, hauska, minun mielestäni. Olen sitä mieltä, että jokaisen ryhmäliikuntaa vetävän henkilön pitäisi ainakin kerran käydä Marco Bjurströmin tunnilla. Siinä on loisto ope ja täydet pisteet Marcolle. Itse tykkään hänen tyylistään opettaa. Ja ihanaa ihanaa, huomenna alkavat taas tanssitunnit. Niitä on jo odotettu. Taas näkee kaikki kivat ihanat tanssikamut ja pääsee joraamaan! Jibbii!


Mutta mikä teistä sopisi hyvin kahvakuulamusaksi? Tai millaista musaa te yleensä tykkäätte kuunnella kun treenaatte?


Ja Marcon sanoja vielä lainatakseni: "Moka on lahja". Eli meni se ensimmäinen kahvakuulatuntini niin tai näin niin hyvä siitä tulee :) Ja hauskaa pidetään!

7 kommenttia:

 1. Minulla menee sekä iloinen indie- ja electropop että etenkin suomalainen metallimusiikki iloisesti sekaisin niin treeni- kuin fiilistelytarkoituksessa. Kevyemmästä kamasta esimerkiksi Two Doors Cinema Club, The Tings Tings, La Roux, Gorillaz, Franz Ferdinand ja MPHO toimii, muutamia mainitakseni. Etenkin Two Doors Cinema Clubin Something good can work tuo piristystä pakkasen keskelle. Suomalaisesta metallista parasta ovat vanhat konkarit Stam1na, Mokoma ja Kotiteollisuus (etenkin vanhempi materiaali, uusi on vähän liian geneeristä). Toisaalta myös yllättävät valinnat kuten 90-luvun eurohumpat toimivat joskus :D

  VastaaPoista
 2. Voisitko sitten joskus lisäillä sun treenimusasuosituksia myös tänne..? Yritän löytää esimerkiksi salille sopivaa musaa,ja mulle sen täytyy olla kanssa vähän hevimpää... Mutta itse osaan tosi huonosti sellaisia biisejä etsiä :)

  VastaaPoista
 3. Polenka, mahtava kuulla mitä treenimusaa kuuntelet. Katsotaan löytyisikö niistä minullekin jotain mieluista! Sinänsä tää musapuoli on aika hauska juttu. Kaikilla on salilla omat musat, mutta ei voi aavistaa yhtään mitä jengi kuuntelee :)

  Sini: treenimusasuosituksia voin laittaa tänne, kunhan saan biisejä kaivettua tarpeeksi! Itsekin jouduin konsultoimaan asiassa sisaruksiani, joilla on tämä rokimpi puoli hallussa ja sain hyviä vinkkejä. Olen kysellyt paljon tutuilta mikä olisi oikein stydiä kamaa, ja saanut ihan karseitakin ehdotuksia :)

  Ja muut lukijat: laittakaa ihmeessä lempparimusaanne tänne kommentteihin, kootaan niistä yhteinen treenimusalista!

  VastaaPoista
 4. terve hanna,puntilla aina mukana mukava sekoitus seuraavia pumppuja...
  children of bodom,shadows fall,volbeat,disturbed,in flames,metallica yms.
  joten melko kovalla sykkeellä myöskin musiikin suhteen

  VastaaPoista
 5. Tällainen musa todella toimii, Jari, puntilla. Korkkasin mun uuden "kahvakuulabiisilistan" eilen salilla ja toimii. Sykkeet vaan ylös :)

  VastaaPoista
 6. Missä sä pidät tunteja? Jos sais joskus tulla mukaan?! :) Mä tykkään treenimusana vanhoista hyvistä bändeistä kuten Rainbow, Iron Maiden, Whitesnake, Aerosmith, Guns´n Roses ja mitä näitä nyt onkaan...

  VastaaPoista
 7. Tällä hetkellä teen yksityishenkilöille kahvakuulaa, pt:n roolissa. Sitten yrityksien henkilökunnalle vedän myös tunteja. Missään kuntokeskuksessa en ole vetänyt toistaiseksi, mutta saattaa olla että lähitulevaisuudessa tulen vetämään :) Kerron heti kun se tapahtuu! Tuut sitten kuulailemaan!

  Noilla on hyviä biisejä, tykkään myös. Pitää tehdä vähän eri tyylisiä settejä tuntimusaksi, vähän riippuen keitä siellä on tunnilla.

  VastaaPoista