Toimistoni aamupäivällä. Asiakkaan harjoitusohjelman suunnittelua |
Vuoden loppua kohden elämä meni vähän jo herkutteluksi. Päätin katkaista suklaa/herkuttelu -kierteen hyvissä ajoin ennen kuin se pääsee kunnolla alkamaan. Vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien olen taas noudattanut tiukkaa ruokavalioitani, johon eivät kuulu herkut eikä viinit eikä minkäänlainen mussutus muutenkaan. Syön 5 kertaa päivässä ja treeniohjelmakin on nyt rakennettu sen mukaan että rasva alkaisi tirisemään taas pois.
Tämä on aivan loistavaa myös sen takia, että elän asiakkailleni sananmukaisesti hengessä mukana. Vuoden alussa moni aloittaa taas painonhallinnan, myös minun asiakkaani. Itselläni ei ole sen kummempaa tavoitetta, haluan vain olla älyttömän hyvässä kunnossa. No, ehkä sitä on aika ihanaa kuitenkin biksuissa löhöillä Thaimaan auringossa kun aika tästä hieman kuluu. Puhumattakaan ensi kesästä, jos se on yhtä lämmin kuin edellinen.
Painonpudotuksessa on sama laki kuin työnteossa: on oltava jotain mitä odottaa. Kun matka siintää tulevaisuudessa, jaksaa töitä paiskia pitkän talven. Siksi on tärkeää laittaa itselleen muutaman viikon päähän myös mässypäivä, jolloin saa herkutella. Tosidiettaaja pitää mässypäivän hiilaritankkauspäivänä eikä mussuta silloinkaan. Olen yhden oikeaoppisen hiilaritankkauspäivän pitänyt ja se oli tuskaa :) Jo välipalalla tuntui että en ikinä jaksa syödä sitä hillitöntä määrää, ja sen jälkeen oli vielä päivällinen jäljellä ja iltapalakin vielä. Mutta kyllä kulki treeni ihan loistavasti seuraavalla viikolla. Mässypäivän jälkeen ei ole yhtä hyvä ja terveellinen olo, hiilaripäivän jälkeen taas on.
Tsemppiä kaikille niille jotka ovat aloittaneet dietin vuoden alun kunniaksi. Periksi ei saa antaa ja lopussa kiitos palkitaan.
millanen se hiilaripäivä sitten on:)?
VastaaPoistaSe voi olla esimerkiksi tällainen:
VastaaPoistaAamiaiseksi pari lautasellista puuroa ja vähän hilloa joukkoon ja mehukeittoa päälle.
Välipalaksi hedelmäsalaatti: banaani, ananasta, appelsiini ja 3 riisikakkua.
Lounaaksi pastaa 70g ja 100g tomaattikastiketta. Sen kanssa 100g vaaleaa leipää.
Välipalaksi vaaleaa leipää 150g ja sen kanssa tomaattia, kurkkua, salaattia niin paljon kuin haluaa. 4dl tuoremehua.
Päivällinen sama kuin lounas mutta 100g ruisleipää.
Iltapalaksi 50g hilloa ja 200g vähärasvaista vaniljajäätelöä...
Tämä on vain yksi esimerkki... Idea on siinä että sinä päivänä ei protskupitoisia ruokia syödä, eikä rasvaakaan... Leivän päälle ei siis saa laittaa voita.
Voisitko harkita tekeväsi jonkinnäköistä ruokapäiväkirja postausta? Kovasti kiinnostaa mitä ja kuinka paljon normaaliin ruokarytmiisi kuuluu esim ihan vain parin päivän ajalta.
VastaaPoistaMarraskuun lopulla pidin viikon täällä ruokapäiväkirjaa.
VastaaPoistaLöydät ne tunnisteista "ravinto" -hakusanan alta. Siellä on kaikki syömiset viikon ajalta. Tosin se viikko sisälsi myös paljon menoja, joten ruokailut oli yritettävä hoitaa jotenkin terveellisesti/järkevästi myös kodin ulkopuolella. Mutta sitähän elämä on, liikkeessä ollaan aina paljon ja kiusauksia tulee.
Tosin nyt vuoden alussa ei olisi ehkä huono idea tehdä sama taas uudelleen.