Sports Lady®

Sports Lady®

19.3.2014

Selluliitin merkitys terveydelle & case me


Mitä enemmän olen kehooni tutustunut niin kehonhuollon kuin hieronnankin kauttasitä enemmän osaan sitä tulkita ja sitä enemmän on löytynyt kaikenlaistamitä en ole osannut aiemmin yhdistää palasista kokonaisuudeksiNyt se alkaa hahmottuaJoku multa kysyikin mistä keksin aina näitä blogitekstejäYksinkertaisesti haen tietoa jatkuvasti kehittääkseni itseäni ammatillisesti ja päästäkseni itse kohti optimaalisinta olotilaa ja hyvinvointiaJa suuri osa on myös jakaa tietoaantaa jotain myös muilleAina ei tarvitse miettiä sitä mitä itse jostain saavaan mitä minulla mahdollisesti olisi annettavana jonkin asian suhteen? Tämän asian suhteen toivonettä sitä annettavaa olisi paljon ja sen vuoksi kerron teille tämän kaiken mistä niin moni vaikenee! Itse toivon tämän projektin jälkeen saavani takaisin jalkoihini sen keveyden mikä niissä silloin joskus oli!

Case minä

Kevään projektina mulla on saada lymfakierto toimimaan ja avattua etureisiin paakkuuntunut "jäte"Asia ei lähtenyt ensin estetiikasta vaan terveydestäYleensähän estetiikka menee aina edellä ja terveys tulee vasta perässäMutta itseäni ei ole koskaan mun jalkojen ulkonäkö häirinnytKuitenkin tähän projektiin ja Method Putkistoon olen etupäässä lähtenyt ihan terveydellisistä syistäNojoka tapauksessa tämä kuona on tuntunut jo pidempään "tiukkana laattana" reiden päällä ja jalat ovat tuntuneet enemmän kuin raskaalleVenyttely tai hieronta eivät tähän tilanteeseen enää auttaneetja päätin tehdä asialle jotain kunnollaKävelykin tuntuu epämiellyttävälle ja raskaalle! Jos tätä jätettä voi verrata vaikkapa lumeen niin voisi sanoa että jalkoihin pakkautunut törky on vähän kuin tiukkaakin tiukempaan tampattu suojalumiEli tiukassa on! Tunsin tämän etureiden muljahteluna kääntyessäni vatsaltani kylkiasenotoon lattiallaMietin pitkään ratkaisua tähän ongelmaan ja eksyin Hoitola Pisaraan oikeastaan vahingossa Grouponin tarjouksen mukanaGrouponin kertahoito tuli kokeiltuaja samalla jäin heille asiakkaaksi kun tajusin missä olenTällä hoitolalla oli tarjota jotain ainutlaatuistaHoitola Pisaralla on ainutlaatuinen yhdistelmähoito konseptijota ei muualla ole. Alla olevat asiat on enimmissä määrin koottu sekä Teresa Sepposen pitämästä luennosta Hoitola Pisarassa!

Mistä sitä sitten tulee?

Elimistön rasittavin tehtävä on haitallisten aineiden poistaminen. Se johtuu siitä, että elimistö ei hajota myrkkyjä vaan poistaa ne muodostamalla molekyylejä.  Suurin osa energiasta kuluu päivittäin kehon muodostaessa molekyylejä, joista 80 % on tarpeen myrkkyjen poistamiseen. Sitten jos se energia menee vaikkapa stressaamiseen niin myrkyt eivät poistukaan kehosta vaikka kaikki muut osa-alueet olisivat kunnossaJa stressiäkin voi olla niin tiedostettua kuin tiedostamatontaJälkimmäistä voi olla vaikka narsistinen puoliso tai rankka elämäntilanne. Vuosikausia jatkunut toisen "juputus" alkaa jossain vaiheessa nakertaa? Tätäpä ei tule ikinä ehkä mietittyä? Myös erilaiset autoimmuunisairaudetkuten vaikka kilpirauhasen vajaatoiminta tai syövät iskevät silloin kun stressiä on paljonToki näihin vaikuttaa myös perimä ja ruokailutottumuksetmutta stressillä on siitä huolimatta suuri osa siihen.

Selluliittia pidetään usein vain turhamaisena ongelmanaeikä sen merkitystä terveydelle mietitäSelluliitti on erityisesti länsimaisten naisten ongelmaIstumme paljonliikumme vähän ja syömme prosessoituja ruokiajotka sisältävät paljon sokeria käsiteltyjä rasvoja ja niin monia lisäaineitaMonella ja yhä nuoremmilla on aineenvaihdunnan ongelmiaSe johtaa siihenettä verenkierto ja lymfajärjestelmä eivät toimi niin kuin pitäisi.

Mitä selluliitti on?

Selluliitti syntyy soluaineenvaihdunnan häiriötilastaSelluliitissa rasvasolut ovat laajentuneet ja varastoituneet sidekudoksessa oleviin lokeroihinKudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita ja niiden turvotessa iho muuttuu muhkuraisen näköiseksiSuurentuneet rasvasolut painavat very- ja lymfasuonia jolloin verenkierto ja imunestekierto häiriintyvätSe taas heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantiaJos vaikka lihakset ovat liian tiukatne painavat imusuonistoajolloin rasvanpolttojäte ja kuona eivät poistu vaan jäävät pehmytkudoksiinSiksi paljon liikkuvillakin voi olla selluliittia.

Mitä lymfa on?

Lymfa eli imuneste on imusuonistossa kiertävä neste ja lymfajärjestelmä huolehtii tämän nesteen säätelystä. Tärkeimpien nivelkohtien yhteydessä on imusolmukkeita, jotka imusuoniston avulla keräävät ympäröivästä kudoksesta kuolleita soluja, bakteereita sekä viruksia. 


Sitoudu jokaiseen osa-alueeseen!

Aloitin prosessiin menemällä Hoitola Pisaran luennolleHoitoja ei ole mitään järkeä aloittaajos ei sitoudu kaikkiin muihin niitä tukeviin osa-alueisiinKokosin tähän teille muutaman kiinnostavan jutun luennolta ja näiden avulla pystyy jo itse tekemään asian hyväksi jotainVoin hyvin allekirjoittaa luennolla kuulemani jutut ja ne olivat aika paljolti minulle tuttua asiaa entuudestaanMutta siis miksi nykyihminen sairastuu helpommin ihan flunssaantai enemmässä määrin myös autoimmuunisairauksiin? Ulkopuolelta tulee nykyään paljon haasteita elimistöllemmeMiksi on myös tärkeääettä veri on mahdollisimman puhdasta ja että keho saa tarpeeksi happea? Usein ajatellaan jopa niin lyhytnäköisestiettä sillä mitä suuhusi laitat ei ole sairastamisen kannalta merkitystäOn sillä.

Happi ja happo/emäs -tasapaino


Kehossamme voi olla ns happivapaa -tila ilman että keho siihen edes reagoi! Treenatessa taas aivot reagivat jos tilassa ei ole tarpeeksi happeaKuulostaako tutulta? Mitä hyötyä hapesta sitten on? Kun happea on riittävästiniin "jätettäkin" tulee vähemmänKun jätteen määrä lisääntyyse sotkee kehon immuunijärjestelmää ja lymfaaJäte sotkee nimittäin suoliston ja verenJa mitä muuta se tekee keholle kuin sairastuttaa? Kehittää selluliittia.

Ilman happipitoisuus on laskenut puoleen viimeisen 200 vuoden aikana ilmastonmuutoksen vuoksiNo sitten ihan perusjuttuja mitkä "tukkivat" hapenottokykyäSillä poltatko tupakkaa on tottakai merkitystäja merkitystä on myös sillä että teemme töitä sisälläja myös urheilu tapahtuu suurimmaksi osaksi sisätiloissaSolu tarvitsee happea glukoosia ja ravinteitaKeho jossa on riittävästi happea ei sairastuHappi nimittäin desinfioi ja hapen määrällä kehossa on merkitystä myös syöpäsolujen kasvuun.


Hapen lähteet

 • keuhkojen kautta - hengitä oikein ja rikkaassa hapessa
 • happilisät (nestemäinen stabiloitu happi)
Happisyöpöt
 • valkoinen sokeri
 • prosessoidut makeutusaineet
 • prosessoidut ruuat
 • "huono" suola 
 • vehnäjauhot
 • prosessoidut rasvat
Happo/emäs -tasapainosta puhutaan kovastimutta avataanpa asiaa hieman. Happo/emäs -tasapainoon liittyy niin paljon muutakin kuin vihersmoothieiden nauttiminen! Ja jos keho on hapan niin se ei koskaan ole hapellinen!Hapan keho on hyvä kasvualusta taudeilleEsim syövän leviämisessä hapan keho on erinomainen kasvualustaMutta nyt kannattaa muistaaettä molempia (happamat ja emäksiset ruuat) tarvitaan Suurin kehon hapattaja on maito (kyllä vain! Suomalaisen ravitsemuksen yksi "kulmakivi")Maito on sekä prosessoituaettä sen laatu (lehmille syötettävät antibiotit ja aiv-rehu) on huonoaKivennäisvedet ovat taas toinen hapattajaJa kolmas on lihaYhdessä nämä kolme ovat huono yhdistelmä ja pienet emäksiset ruoka-aineet eivät auta korjaamaan niiden aiheuttamaa "tuhoa" .

Ravinto ja puhdas veri

Jos syödään paljon prosessoitua ruokaa niin veri menee klimppiseksiSaadakseen vaikka optimaalisen tuloksen selluliitin ja jätteen poistamiseen kehosta on happi- ja ravinneasioiden lisäksi myös veren oltava kunnossaVeri puhdistuu 3 kuukaudessaSuosi mahdollisimman puhdasta ravintoaEli ei E-koodeja ja prosessoitua ruokaaMyös kasvisten sisältämät torjunta-aineet ovat haitallisia! Mitä vetisempi kasvis/hedelmä niin sitä enemmän se itseensä myrkkyjä kerää (vesimelonikurkkumansikka)Jos luomua suosit jossainniin näissä se kannattaa tehdä (tai maidossa jos sitä on ihan pakko juoda tai juottaa vaikka lapsille).

Omalta kohdalta voin onneksi todetaettä ravintopuoli ja vedenjuonti sekä oikeanlaiset lisäravinteet ovat jo kunnossa! Sen puolesta siis jo nykyiset elintapani tukevat tätä projektia!


Mitä aion itse vielä lisäksi tehdä edesauttaakseni mahdollisimman hyvän lopputuloksen saavuttamista?
 1. venytellä enemmän päivittäin
 2. tehdä mahdollisimman paljon Method Putkistoa
 3. noudattaa terveellisiä omia elintapojani ja syödä puhtaasti ja juoda paljon vettä edelleen
 4. olla juomatta alkoholia hoitojakson aikana 
 5. vähentää "maitohappotreeniä" eli ottaa rauhallisemmin kuulatunneilla jalkaosaston kanssa 
Lähiaikoina on luvassa tarkempaa kuvausta hoidoista joissa käynLisäksi myös fiiliksiä ja tuloksiaTakana on kolme hoitokertaa ja kirjoitan niistä pian lisää!
4 kommenttia:

 1. Joku viisas on joskus neuvonut, että hapankaali ja Molkosan ovat erittäin hyviä taistelussa selluliittia vastaan. Tietysti edellyttäen, että muutenkin elämä on kohtuu kondiksessa. Mitä mieltä olet näistä ko. tuotteista?

  VastaaPoista
 2. Hapankaali valmistetaan maitohappokäymisen avulla ja on erinomainen suoliston ystävä. Jos suolistoon juuri kertyy kuonaa niin verikään ei ole puhdasta ja selluliittia pääsee muodostumaan helpommin. Molkosan on herapohjainen valmiste, joka sisältää paljon L+ maitohappoa ja tukee suoliston hyvinvointia. Varmasti paikallaan molemmat!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että kehität itseäsi koko ajan sekä itseäsi että myös asiakkaitasi varten!
  Asiat, joista kirjoitat, ovat omaa sydäntäni lähellä ja itselle tuttuja usein jo entuudestaan, mutta on aina kiva lukea muidenkin ihmisten kokemuksia itselle läheisistä asioista.
  Method Putkisto on auttanut monin tavoin omiin ongelmiini, samoin Hoitola Pisaran hoitosarja kolmisen vuotta sitten samanlaisessa vaivassa kuin sinulla.
  Mukavaa kevättä Hanna!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja kiva olisi kuulla myös tarkemmin teidänkin kokemuksia näistä jutuista jos ja kun niitä on! Ihanaa kevättä myös sinne!

  VastaaPoista