Sports Lady®

Sports Lady®

6.3.2014

Vinkkejä parempaan aamiaiseen

Hei ihanat!

Ajattelin kirjoitella päivän lempiateriastani, aamupalasta. Aamiainen on päivän yksi tärkeimmistä aterioista. Tästä voi olla monia muitakin mielipiteitämutta aika moni tutkimus puoltaa sen puolesta. On kuitenkin tärkeää valita lautaselle ne oikeat ainesosat. Mysli esimerkiksi saattaa sisältää valtavasti sokeria ja rasvaa, ja kevytjugurteissa on myös sokeria. Terveellisinä pidetyissä pikapuuroissa on myös paljon sokeria. Näin myös tuoremehuissa ja muroissa.. Sanotaan, että ne ruoka-aineet mitä aamulla nautit, määrittävät pitkälle aivojen välittäjäaineiden määrän ja laadun. Hyvä aamupala laittaa myös aineenvaihdunnan käyntiin! Aamiaisen nauttiminen parantaa myös tutkimusten mukaan lähimuistia.

Kananmunassa on hyvin proteiinia ja jos käytät maitotuotteita niin hyviä lähteitä ovat rahka ja raejuusto. Hyviä hiilareita ilman sokeria saat marjoista ja kasviksista. Hiilareita kannattaa aamulla nauttia maltillisesti ja valita lautaselle hyviä sellaisia. Ei siis croissanttia. Muista myös hyvät rasvat aamiaisella, kuten vaikka oliiviöljy, kookosöljy, avocado tai pähkinät. Oiva tapa on myös tehdä smoothie marjoista ja protskujauheesta ja lisätä sinne vaikka kookosöljyä tai avocadoa.


Aamiaismunakas

1 muna
2 valkuaista
1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi
Chiliä
Ripaus suolaa
Oliiviöljyä paistamiseen

Poista tomaateista sisus ja paloittele ne. Paloittele myös valkosipuli ja chili. Kuullota pannulla ja lisää joukkoon munat, joihin on sekoitettu suola ja halutessasi vähän tuorejuustoa. Paista pannulla molemmilta puolilta. Yrttejä kannattaa aina käyttää tuomaan makua!





Ja munakkaan lisäksi aamiaisena toimii erinomaisesti myös aina smoothie. Tee erilaisia niin et kyllästy :)











Toki viikonloppuaamuisin on kiva rauhassa väsätä myös banaani- tai bataattilettuja :)







Tässä mun tän hetken lemppariaamiaiset ja tällä kaavalla se pitkälti siis joka aamu pyörii!

Onko sulla jokin oma suosikki aamupala?

2 kommenttia:

  1. kaurapuuro raejuustolla, mustikoilla, chiansiemenillä ja makeuttamattomalla mantelimaidolla. Siihen on suorastaan himo! Ihania kuvia sinulla :) Terv.ingrid

    VastaaPoista
  2. Se onkin aivan ihanaa! Mä oon aina ollut aamupuurotyyppi ja nyt oon hetken ollut aamupuuroilematta :) Jäiset mustikat kuuman puuron sekaan on jotain niin parasta! Kiitos kovasti ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista