Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

23.11.2013

Sports Lady goes Cross FitKävin eilen tutustumassa Herttoniemen Cross Fit saliinCross Fit Herttoniemessä lajin voi aloittaa joko käymällä On Ramp -kurssin tai ottamalla 6 kpl yksityistuntejaMuutamia kertoja olen käynyt Cross Fit tunnillamutta siitä on jo aikaaNyt teki mieli mennä katsomaan onko musta siellä mihinkäänja testaamaan Herttoniemen uutta saliaOvat juuri vielä muuttaneet uusiin tiloihin.

Mitä on CrossFit?

Lainailin hieman tekstiä Cross Fit Herttoniemen sivuilta! CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, jota alun perin ovat käyttäneet amerikkalaiset poliisit, palomiehet, ammattisotilaat ja urheilijat. Sittemmin lajista on tullut erittäin suosittua ns. tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa.

CrossFitin idea kiteytyy lauseeseen ”constantly varied functional movements executed at high intensity”. Suomeksi tämä tarkoittaa seuraavaa: Treenit ovat vaihtelevia. Sama treeni toistuu maksimissaan kuukauden-parin välein.

CrossFit on toiminnallista harjoittelua ja siinä tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmiselle luontaisia. Treeneissä yhdistellään painonnostoa, voimisteluliikkeitä sekä aerobisia harjoitteita kuten juoksua ja soutua. CrossFit-salin välineet koostuvat mm. levytangoista, käsipainoista, leuanvetotangoista, kahvakuulista ja voimistelurenkaista sekä soutulaitteista.

Valtaosa treeneistä tehdään aikaa vastaan, mikä osaltaan mahdollistaa kunnon kehityksen mittaamiseen. Monia crossfittaajia motivoikin lajin kilpailuhenkisyys: voit aina kilpailla itseäsi ja usein myös treenikaveria vastaan. 

Antti kertoi ensin miten homma menee
lämmittely
itse treeni
ensimmäisellä kierroksella lämmittelyä eka liike soutu 250 m
toisena lämmittelyliikkeenä istumaannousu koskettaen maata pään yläpuolella käsillä ja sitten edessä kosketetaan jalkoja x10
Kolmas lämmittelyliike oli kyykky x15 ja se nyt jäi kuvaamatta kun tehtiin ihan oikeasti samalla tätä treeniäLämmittelykierroksia tehtiin yhteensä kolme ja sitten siirryttiin varsinaiseen treeniinAntti kertoi ja kertasi tekniikan jokaisessa lämmittelyliikkeessä ja katsoi ensimmäisen kierroksenKaksi seuraavaa lämmittelykierrosta meni omin avuin.

Sitten siirryttiin itse treeniinEnsin katsottiin maastavedon tekniikka ja sitten "toes to bar" tekniikkaJa tämän jälkeen töihin! Ensin tehtiin maastavetoa 8 toistoajonka jälkeen suoraan tankoon roikkumaan ja varpaita kohti tankoa 10 kertaaTäältä takaisin tangolle tekemään maastavetoa (nyt siihen oli ilmestynyt vähän lisää kiekkoa! heh)ja ilman sen suurempia palautuksia homma jatkui kunnes viisi kierrosta oli täynnä. Alussa maastavedon paino oli 45kg ja lopussa 60kgAntti neuvoi ja opasti koko ajan tekniikan kanssa jos tarvetta oli! Ja lopussa sain palautteen miten treeni meni ja mitä parannettavaa olisi.ja eka kierros lähtee - painoa tangossa 45 kg 
toes to bar - varpaat menee tankoon asti
toisella kierroksella tangossa oli jo 55 kg ja tässä lopussa 60 kg
Aivan loistava lajiSalilla käy kaikentasoisia treenaajia ja tosiaan aloittaa voi joko kurssin kautta tai ottamalla yksityistuntejaMulle cross fit varmasti jää omaan lajivalikoimaanja parin viikon kuluttua menen yksityistunnille AntilleSitten parin tunnin opastuksen jälkeen mut voi kuulemma tällä taustalla jo päästää irti eli voin alkaa käydä tunneilla. Tosi tyytyväinen olen tähän settiin ja tyytyväinen olin myös itseeni

Suuri kiitos Antille hyvästä treenistä ja tulette lukemaan vielä jatkossakin mun cross fit treeneistä!

P.Skorttelin päässä oli hyvä kiinalainen jonka buffasta löytyi myös sushia! Ihan vinkkinä nälkäisille treenaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti