Sports Lady®

Sports Lady®

6.11.2013

Toivepostaus tavallisesta smoothiesta ja arvontaa

Hei ihanat! 

Tänään aamusmoothieen laitoin noin desin-kaksi mansikoitayhden banaanin, yhden mitan suklaa proteiiniachia siemeniä ja kookosvettä (kookosvesi=1 rkl kookosvesijauhetta+2 dl vettä) ja vielä jääpalojaettä smoothiesta tulee mahdollisimman kuohkeaa.

aamun pimeydessä kuvattu herkku
Edellisessä smoothiepostauksessa toivottiin reseptejä normaaleihin smootheihinmihin ei tulisi mitään tällaisia lisäjuttuja vaan pelkkää tavallista kaapista löytyvää ainestaJoka aterialla kuitenkin on hyvä olla proteiinia ja siksi myös laitan sitä smoothieenkinLisäksi oma ruokavalio (vältän gluteenia ja maitotuotteita) on sen verran rajallinenettä proteiinijauhe on hyvä lisä smoothieen (kun esim maitorahkaa en sinne voisi laittaa).

Kuinka rakentaa smoothie tavallisista aineksista?

Hyvä pohja "tavallisille" pirtelöille on sekoittaa vaikka paria erilaista marjaa ja sinne banaani joukkoon antamaan makeutta ja tekemään paksumman koostumuksenEsimerkiksi puolukan ja mustaherukan kanssa bansku sopii hyvinTai se sopii oikeastaan minkä kanssa vain. Banaanin tilalla voi käyttä avocadoa ja sillä saa smoothiesta myös ihanan kermaisen ja vahvemman koostumuksen! Ja näin juoma ei ole niin makea!

Sitten joukkoon voi laittaa myös omenaa tai mitä tahansa hedelmää. Pakkasestakin löytää valmiita pusseja smoothieta vartenPähkinät sopivat myös smoothieen ja cashew pähkinöillä saakin ihanan kermaisen koostumuksenPähkinät kannatta liottaa vedessä pari tuntia tai yön yliCashew sopii hyvin (manteli/kookos) maidon ja banaanin kanssa! 

Myös tuore inkivääri on loistava lisä smoothieenSe sopii esimerkiksi appelsiinin kanssaja joukkoon voi laittaa vielä tyrniä niin saat ihanan värikkään oranssin juoman! 

Tuoremehuja en käyttäisi smoothiessasillä kaupan mehuissa on valtavasti sokeria ja lisäaineitaTerveelliseksi mielletyt mehut ovat oikeasti kaikkea muuta kuin terveellisiäJos haluat vahtia enemmän linjojasiniin smoothiet kannattaa rakentaa enemmän marjojen varaanHedelmissä on enemmän sokeria. Hyviä rasvoja kannattaa päivittäin syödä ja smoothiessa meneekin mukavasti avocado tai pähkinät/mantelit korjaamassa tämä hyvien rasvojen saanti!

Joukkoon sopii myös manteli- tai kookosmaitoJa jos käytät ihan tavallisia maitotuotteitaniin toki ihan maitojugurtti tai maitorahkaMutta myös jugurteissa mukaan lukien kevytjugurtit on kaikkea ei niin tervellistäOn sokeria ja on lisäaineitaPiilosokeria on paljon valmisruuissa ja teollisesti tuotetuissa elintarvikkeissa.

Ja (raaka)kaakaojauhe tekee aina smoothiesta ihanan suklaisen! Suklaan kanssa sopii hyvin mansikka tai vadelma ja banaani sekä taatelit (näitäkin kannattaa liottaa yön yli jos eivät ole pehmeitä valmiiksi)! Taateli ja banaani ovat hyviä luonnollisia makeuttajia!

Ja sitten vihersmoothieen voit laittaa kurkkuaavocadoakorianteriababy pinaattia ja hieman limeä tai sitruunaa! Ja jääpaloja kannattaa laittaa aina silloin kun teet jääkaappikylmistä aineksista! Näin saat kylmemmän smoothien ja paksumman koostumuksenkin! Ja vihersmoothieen laitan aina ripauksen hyvälaatuista suolaa (vaikka Kalaharin suola tai Himalajan Ruususuola)!

Ja mielikuvitushan näissä on vain rajana! Kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan ja tuunaamaan omaan suuhun sopivin juoma!

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa ja hyötyä! Mitä luulette?

Sitten vielä lopuksi tämän postauksen tunnelmissa haastan teidät kirjoittamaan oman lempparismoothienne kommenttiboxiin. Arvonta on tehty yhteistyössä Hyvinvoinnin Tavaratalon kanssa! Kerro millaisesta smoothiesta sinä pidät! Ja laitatko sinne protskua joukkoon? Kaikki kommentin 12 marraskuuta mennessä jättäneet osallistuvat 3 Leaderin tuotepaketin arvontaan! Jokainen paketti sisältää Leader 100% WHEY+ heraproteiinijauheen sekä Leader Sport Nutritionin AFTER-palautumisjuoman! Onnea arvontaan!

Ja sitten yksi hyvänmielen biisi tähän lopuksi! Huippua keskiviikkoa! 




Hi cuties! My smoothie this morning was something sweet again! 1 cup of strawberries1 banana1 scoop of chocolate protein1 tsp chia seeds and water! In this post I also gave some tips how to make a smoothie without any protein powder or without any superfoods!

33 kommenttia:

  1. Jaettu FB:ssä, sen verran hyvä postaus!

    VastaaPoista
  2. Mun aamusmoothie koostuu hyvin yksinkertaisista aineksista; maitorahkasta ja mansikoista, mustikoista ja vadelmista. Joskus heitän mukaan vähän macaa ja lucumaa. Hedelmäsmoothien teen turkkilaisesta jugurtista, banskusta ja mansikoista. Joskus lorautan pikkaisen hunajaa tai heitän muutamat cashwepähkinät sekaan:) Vihersmoothiet ei uppoa mulle sitten mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aivan ihanalle! Etenkin hunaja ja turkkilainen jugurtti! Ei mullekaan uponnut ennen, mutta nyt kun tekee itse jonkun hyvän niin silloin tällöin uppoaa :)

      Poista
  3. Onpas herkullisen näköinen smoothiekuva :) Ja kiitos hyvästä postauksesta. Olen lukenut blogiasi vasta tovin kun satuin löytämään sen jonkin googlehaun kautta.

    Harrastan itse smoothien tekemistä lähes päivittäin, milloin milläkin kombolla. Käyttämäni pääainekset ovat lähes samat kuin sinulla (marjat, banaani, inkivääri, joskus pinaatti, avocado ja omena), mutta proteiinijauhetta en opiskelijanbudjetilla ole tohtinut vielä ostaa, muutoin se olisi välittömästi näiden joukossa.

    Tässä oma syksyn aikana vakkariksi muodostunut smoothieni:

    1 banaani
    0,75 dl tyrnimarjoja (olin onnekas ja sain kasan tuoreita)
    tuoretta inkivääriä raastettuna maun mukaan (itse laitan vajaan t-lusikallisen)
    1 rkl rahkaa
    kookoshiutaleita, jälleen maun mukaan

    Oikean makuyhdistelmän ja koostumuksen saa kun itse testailee mistä pitää eniten. Mutta ai kun on hyvä välipala!

    Hyvää syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrnit on aivan ihania! Ja toivotaan että onnetar nyt suosii, niin saa protskua myös joukkoon :)

      Poista
  4. Mun lempparismoothiessa on paljon kotimaisia marjoja pakkasesta, maitorahkapurkki ja usein banaania. Joskus hieman maitoa ja kivennäisvettä lisänä tekemään siitä helpommin pillillä juotavaa :) Helppoa ja nopeeta. Proteiinia en ole lisännyt erikseen. Olen ollut hieman skeptinen niiden suhteen, ovatko ne oikeasti kovin terveellisiä. Toisaalta kasvispainotteisena syöjänä ekstra proteiini kasvislähteistä olisi kyllä paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivennäisvesi onkin varmaan hyvää smoothiessa, sitä en ole kokeillutkaan. Hyviä kasvispohjaisiakin protskuja onneksi on! Just viime viikolla testasin täällä blogissa niitä.

      Poista
  5. Olen aika kekseliäs keittiössä ja kokeilen aina jotain uutta, mutta täältä tulee ehdotukseni: nektariini/mango
    herukoita
    pala avokadoa
    mantel- tai luomumaitoa
    (hieman riisiproteiinia jos mantelimaitoon)
    vaniljaa
    macaa
    chiasiemeniä
    superfood viherjauhetta
    hieman sitruunanmehua
    Ja erikoisuuteni: SAHRAMI <3

    päälle soijarouhetta/kuivattuja soijapähkinöitä ja ruokalusikallinen vehnäleseitä. nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sahrami kuulostaa mielenkiintoiselle. En oo koskaan kokeillut mutta ehkä pitää :)

      Poista
  6. Olet varmaan jo useasti kertonut mistä tuota käyttämääsi suklaaproteiinia saa mutta on mennyt kokonaan ohi. Taitaa olla Solgarin ?? Tahtoisin kovasti ostaa sitä mutta en ole löytänyt mistään nettikaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mistä sitä saa, mulle tulee tuotteet heiltä suoraan. Mutta kaupat jotka myyvät muita solgarin tuotteita voivat tilata myös protskua. Kysy ja pyydä tilaamaan! Näin on mulle neuvottu suoraan Solgarilta.

      Poista
  7. vadelmia, mustikoita, rasvatonta jogurttia, maustettua rahkaa, leseseosta.

    ihan vaikka tälläinen kun tänäänkin tein :)

    x_unrated at hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Perusjutut toimii aina hyvin :) Ja vadelmat on ihania!

    VastaaPoista
  9. Heippis ihana ja kiitos kirjotuksestasi ja kilpailusta! Mun pirtelöön tulee kotimaisia pakastemarjoja, suodatettua vettä, chia siemeniä, Whey 100 1,5 mitallista, nokkostippoja, puolikas bansku, puolikas aplari, viherjauheita ja erilaisia superfoodeja sillon kun niitä on :) Iloa ja naurua päivääsi <3 terkuin Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips toinen :) Kuulostaa niin hyvälle! Ja sinne myös kasapäin iloa ja naurua <3

      Poista
  10. Tosi kiva postaus! :) lähinnä vaan itse lisään yleensä kauraleseitä tuomaan smoothiin kuitua, ne protskut sit vähän tahtoo jäädä. Useimmiten smoothie tulee tehtyä joko ennen tai jälkeen treenien ( lentopallo). Oma lempparini on :
    mansikoita n. 1-,1,5 dl
    banaani
    maustamatonta luonnonjugurttia reilu puoli desiä
    1-2 dl maitoa
    ja sekaan vielä niitä kauraleseitä

    Silloin jos käytän marjoja joissa ei ole ollenkaan sokeri tai muuta makeutta, käytän hieman makeuttamaan Stevian Sokeria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tessa! Kuulostaa hyvälle sun lempparismoothie myös! Ja onnea myös sinne arvontaan!

      Poista
  11. Tosi kiva postaus! Vihersmoothieita on pitäny kokeilla monta kertaa mut jokaisella kerralla oon kuitenki päätynyt marja/hedelmä-juttuihin..
    Tässä mun välipalasmoothie-lemppari:
    1dl raakakaakao proteiinijauhetta
    1/2 banaani
    1dl marjoja
    1rkl chia-siemeniä

    VastaaPoista
  12. Kiitti Emilia ja ihana smoothie tuleekin noista aineksista!

    VastaaPoista
  13. Lemppari smoothieeni tulee 200gmustikoita, 250gmaitorahkaa, 1-2 dl kaurajuomaa ja 1 rkl kookosöljyä. Simppeliä, josta saa energia ja ja proteiinia! Nam! :D

    VastaaPoista
  14. Smoothieita tulee tehtyä lähinnä niistä aineista, mitä kaapista kulloinkin löytyy. Viime aikoina oon tehnyt banaani-mustikka-piimä-vaniljaproteiini-chiasiemen -smoothieita. Pitääkin kokeilla avokadoa smoothieen, muuten se onkin mun herkkua!

    VastaaPoista
  15. Piimä on varmaan ihanaa smoothiessa. Se on niin herkkua pelkästäänkin!

    VastaaPoista
  16. Kiitos kilpailusta. Ihania smoothie ohjeita, joita on jatkossa ihana hyödyntää.
    Omani on ihan perusohje, mutta pidän siitä kovasti.
    Pakaste mansikoia, vadelmia ja mustaviinimarjoja, maitorahkaa, vettä tai kivennäisvettä sekä sesamsiemeniä ja joskus lisään kookosöljyä joka kovettuu ns. "karkiksi".
    Bamiksilla sekoitan smoothieksi ja raikasjuoma on valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Hyvältä kuulostaa! Onnea arvontaan!

      Poista
  17. Mansikka, tyrni, mustikka, jugurtti,ja mausteet. Välillä kaurahiutaleita ja marjoja vaihdellen. Banaani sopii myös ja joskus jopa jäätelöä laittanut. Mitä nyt kotoa löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitan myös fiiliksen mukaan aina mitä löytyy :)

      Poista
  18. Mun lempparismoothiet on myös aika peruslinjaa, rahkaa ja marjoja/hedelmiä. Kaapista löytyy aina kuitenkin jotakin, mistä saa väsättyä. Rahkaa/maustamatonta jogurttia, maitoa, mansikoita, mustikoita, ananasta, banskua, leseitä... Vihersmoothiet on vielä testaamatta. Kovasti olen miettinyt mitä niihin laittaisi, kun hieman epäilyttää se maku... :D

    VastaaPoista
  19. Parhaimpia smoothieita tulee pohjalla:
    - ruukku tammenlehtisalaattia/pinaattia tms.
    - avokado ja/tai banaani
    - marjoja
    - proteiinijauhetta/sun warriorin tai puhdistamon riisiproteiinia/hamppu- tai herneproteiinia
    - maca
    - toco
    - laatu suola
    + ajankohdan ja fiiliksen mukaan muita lisiä :)
    Päälle mulbereita tai gojeja <3

    VastaaPoista
  20. Minun smoothie sisältää vain mustikoita,maustamatonta jogurttia,banaania ja leseitä. Yksinkertaista,mutta hyvää :)

    -suvi

    VastaaPoista
  21. Kiitokset myös Jaanalle sekä Essille ja Suville kommenteista!

    VastaaPoista
  22. Minulla myös aika perussmoothieta: marjoja tai joskus olen laittanut myös persikkaa tai nektariinia,maustamatonta jogua ja leseitä. Helppo aamiainen ottaa mukaan! :) Ennen laitoin kevyt jogurtteja,mutta niistä olen onneksi irtaantunut :)

    VastaaPoista