Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

13.5.2013

Miten menee dieetin kanssa - välipäivitys

Kolmen ensimmäisen viikon aikana sain painoa pudotettua kilon verranEipä ole yhtä helppoa kuin normi-ihmiselläKilpirauhasen vajaatoiminta hidastaa hommaa ja on motivaatiossa kyllä tekemistä että jaksaa mennä eteenpäin ja uskoa tähän! Kesäkuussa menen jälleen erikoislääkärille ja sitä ennen labrakokeisiinjossa katsotaan onko lääkkeen annostus alkanut löytää oikeaa uomaansaLaihdutus ja ylipäätään painonhallinta on vaikeaa niin kauan kunnes kilpirauhasen vajaatoimintaa saadaan tasapainotettuaEhkä senkin vuoksi homma on täällä bloginkin puolella unohtunut (ei unohtunut mutta saanut vähemmän huomiota)En ota asiasta sen suuempaa stressiä.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuen aineenvaihdunta on sitä sairastavalla sekaisinMyös mielialat voivat muuttua ja sitten omasta toiminnasta voi tulla passiivistamikä tekee asioista vielä vaikeampiaPeriaatteessa painosta ei kannattaisi stressata ennen kuin lääkitys on saatu kohdilleenSiihen saattaa mennä kuukausiakinTällä hetkellä en tiedä miten oma annostukseni on kohdallaan arvojen kanssamutta se onneksi pian selviääVäsymystä ei ole ollut ja olo on ollut tosi hyvämutta paino edelleen jatkaa jumittamistaanToivonettä se saataisiin pian kuntoon.

Ruokavaliossa olen pysynyt hyvin tiettyjen ruoka-aineiden kanssamitä tulee välttää ja toisia kilpirauhasta vilkastuttavien aineiden nauttimista olen toki jatkanutAinoa lipsuminen on ollut satunnainen maitorahkaJa täytyy sanoaettä lipsumista tapahtui myös viime viikonloppuna kun oli äitienpäiväEnsimmäinen äitienpäivä ilman omaa äitiäSellaista äitienpäivää tuskin on ollutettä en olisi äidin kanssa sitä viettänytEi ehkä oikeuta menemään sinne keksipussille (vai oikeuttaako?)mutta en olisi ikinä voinut kuvitellakaan miten paha tästä viikonlopusta tulisi. Siitäkin lopulta sitten selvisin ja ihanat rakkaat ystävät olivat mulle tukena ja perheen kesken tuimme toisiamme. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoaettä pahin hetki sitten pitkään aikaan!

Tänään mä olen sitten yrittänyt taas kasata itseäni ja jatkaa normaalisti kaikkien juttujen kanssaJa ehkä vähän myös hemmotellut itseäniKävelyä ja 90 min hot joogatunti ja illalla vain relaa. Ja ihania töitä tietysti ja niin ihania asiakkaita! Olen onnekas kun saan tehdä tätä työtä! Ja tälle viikolle on luvassa onneksi taas paljon mukavia asioita!4 kommenttia:

 1. Tsemppiä Hanna! En ole itse vielä samaa kokenut kuin sinä, mutta meinasi itku tulla tätä lukiessa.

  Kilpirauhasongelmat on kyllä tosi ärsyttäviä. Itsellä todettiin vajaatoiminta juuri samaan aikaan, kun tulin raskaaksi ja oli se alkuun tasapainoilua arvojen kanssa. Nyt onneksi arvot ovat kohdallaan ja lääkitys tehoaa.
  Itse en ole vältellyt mitään ruoka-aineita, oli itse asiassa mulle ihan uusi juttu. Täytyy kokeilla tarkemmin, kunhan tää baby on ensin syntynyt :).

  Ihanaa kevättä sinulle!

  Terkuin Suvi

  VastaaPoista
 2. Kiitos Suvi <3

  Kilpirauhasen vajaatoiminta onkin tosi yleistä ja hyvä että sullakin on se löydetty niin asia saadaan hoitoon. Olotila reipastuu kummasti kun saa lääkkeet ja tietään kuinka voi itse vielä ruokavalion avulla helpottaa oloaan!

  Tsemppiä sulle babyn odotukseen ja kaikkea hyvää! Ja ihania hetkiä pikkuisen kanssa! Lapset on kyllä parasta maailmassa!

  VastaaPoista
 3. Hei Hanna!

  Mitä lääkettä olet saanut kilpirauhaseen?
  Mitä kaikkia ruokaaineita olet välttänyt?

  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!
  Terveisin Mervi

  VastaaPoista
 4. Moi Mervi!

  Thyroxin lääkettä syön tällä hetkellä

  Ja tässä linkki aiempaan postaukseen missä kirjoittelin mitä pitää välttää ja mitä suosia! Sieltä selviää pitkä lista tarkemmin!

  http://sportslady-h.blogspot.fi/2013/04/kilpirauhasen-vajaatoiminta-yes-ja-no.html

  Aurinkoista viikkoa myös sulle!

  VastaaPoista