Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

10.5.2013

Teräksinen juomapullo vs muovinen

SIGG'n teräksinen pullo
Ajattelin kirjoittaa vielä teräksisen ja muovisen pullon eroista erikseen kun näistä kommenttiosiossa kyseltiin! Tästä kirjoitin myös jo pari vuotta sitten kun itse siirryin käyttämään teräksisiä ja lasisia pulloja. Ja sittemmin siitä on tullut itsestään selvyys eikä ole ehkä täälläkään tullut siitä niin mainittua! Teräksistä pulloa mulla ei ole ollut niin tiheässä käytössä sen jälkeen kun löysin Life Factoryn kätevät lasipullot (jotka voi pestä koneessa)! Mutta nyt olisi hakusessa se Cheekin sheikkeri!

Life Factoryn lasiset pullot

Teräksinen juomapullo ei sisällä elimistölle haitallisia BPA-yhdisteitä (Bisfenoli-A). Lähes kaikissa muoveissa olevat BPA-yhdisteet aiheuttavat syöpää. Bisfenoli-A on todettu Wikipedian mukaan karsinogeeniksi eli syöpää aiheuttavaksi aineeksi, mutta silti sitä käytetään monissa kuluttajatuotteissa ja sille altistuminen on laajaa. Bisfenoli A:n on todettu vaikuttavan hormonitoimintaan, immuunijärjestelmään ja aiheuttavan erektiohäiriöitä. Eli mitä todennäköisimmin suurin osa marketeissä myytävistä muovisista juomapuolloista sisältää myrkyllisiä BPA-yhdisteitä. 

Ja kertakäyttöisissä muovipulloissahan lukee palautuspullo. Ne on tarkoitettu palautettaviksi kauppaan, ei uudelleen käytettäviksi. Niitä ei ole suunniteltu siihen tarkoitukseen, että hanasta laitetaan sinne lisää vettä ja sitten vesi lilluu muovipullossa käsilaukussa päivän. 


Mitä etuja teräksisellä pullolla on?

- Luontoystävällinen, uudelleenkäytettävä, kierrätettävä
- Teräksestä ei liukene haitallisia aineita tai myrkkyjä ja se on helppo pitää puhtaana
- Teräs on kestävä materiaali, ei hajoa ja kestää kolhuja
- Voit laittaa pulloon lähes mitä vaan ilman pelkoa, että pullosta liukenee jotain. Esim mehua, limpparia, soppaa, alkoholia ja tietenkin vettä

Tyylikäs, kestävä ja terveellinen valinta

Esimerkiksi SIGG-pullot ovat turvallisia. Monissa testeissä on huomattu, että useat kiinalaisvalmisteiset alumiiniset "jäljitelmäpullot" saattavat monien polykarbonaattista (muovin kierrätysnumero 7) valmistettujen pullojen tapaan vuotaa BPA:ta juoman sekaan. Sigg-pulloissa on naarmuuntumattomaksi kuumentamalla käsitelty erikoispinta, joka tekee sen turvalliseksi vaihtoehdoksi jopa happopitoisille hedelmä- ja marjajuomille jne. 

7 kommenttia:

 1. Mistä olet tilannut noita pulloja (lasi- ja teräs) ?

  VastaaPoista
 2. Oon ostanut Ruohonjuuresta ja sitten yhden ostin Kampin keskuksen Bebes liikkeestä muistaakseni!

  VastaaPoista
 3. Lisäksi täytyy huomioida, että teräspullo toimii mainiona tilapäisvälineenä itsepuolustustilanteessa - muovipullo huonommin. ;)

  Nuo BPA:n liukenemiset veteen eivät käsittääkseni ole mikään terveysriski, mutta tilanne muuttuu radikaalisti, jos pullossa säilytetäänkin alkomaholia... :)

  VastaaPoista
 4. Juuri näin! Toi itsepuollustus on erinomainen pointti!

  Minttukaakao varmasti pysyy lämpimänä hyvin näissä teräksisissä rinteessä ;) En oo vielä testannut :-)

  VastaaPoista
 5. Niin ihania kuin Siggin pullot ovatkin, ne on valmistettu alumiinista ja niissä on muovinen pinnoite, joka valitettavasti kumoaa muovittomuuden edun ja turvallisuuden. Aitoja teräspulloja löytyy nimillä Pura ja North Ice (Pura esim. Pilateskaupasta, North Ice Erätukusta).

  VastaaPoista
 6. Lasipullot ovat mielestäni kaikkein parhaimpia. Niitä käytän itse nykyään pelkästään. Ovat myös hygienisempia kun ne voi pestä koneessa!

  VastaaPoista
 7. Kyseessä ei ole teräspullo vaan alumiinipullo

  VastaaPoista