Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.5.2013

Luonnollinen palautusjuoma ja kookosvesikuuri
Palautusjuomana otin tänään kookosvettä ja ananasmehuaEnsi kosketuksen kookosveteen olen saanut Thaimaan lomareissulla jokunen vuosi sittenkun saariretkellä maistoin tuoretta sellaistaJotenkin en makuun ole koskaan ihastunut (en edes rantsussa oikea kookos kädessä)mutta kun sen sekoittaa ananasmehuun (loistava yhdistelmä palautumiseen) on maku mielestäni aivan loistava. Toki kookosvesissäkin on eroja ja toiset maistuu vähän paremmalta kuin toiset (Cocowell ja Cocofina olivat mielestäni paremman makuisia kuin tämän tänään ostamani vesi). Kookosvesiä löytyy myös ananas- ja banaanimehulla maustettuna valmiinamutta koska ananasmaustettua vettä ei löytynyt niin blandasin itse.

Markkinoilla on kymmeniä erilaisia suola-sokeri-lisäainelitkuja, jotka eivät suurella todennäköisyydellä auta kehoa pääsemään parhaaseen mahdolliseen vireystilaansa, mutta joita kuitenkin markkinoidaan terveellisinä. Jos alkaa miettiä kuinka paljon tällaisia epämiellyttäviä litkuja on virrannut kurkusta jo alas niin ihan puistattaaTeollisia palkkareita en ole käyttänyt enää hetkiinKookosvettä tuli taas hankittua kun pääsin käymään Ruohonjuuressa tänään.


Kookosvesi sisältää luonnostaan mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja ja se korjaa kehon nestetasapainoa kovan rasituksen jälkeen. Lisäksi se on täysin kolesterolivapaaSe on isotoninen neste, jonka elektrolyyttitasapaino on luontaisesti sama kuin veressämme. Proteiineja kookosvesi ei kovinkaan paljon sisällä, vaan sen palauttava vaikutus tulee nimenomaan hiilareista ja vitamiineista + kivennäisaineista. Sanotaanettä mikään ei nestetytä kehoa niin hyvin vaikka joogan, punttitreenin tai juoksulenkin jälkeen. Kookosvesi valmistetaan nuorista, vihreistä kookospähkinöistä. Sitä pidetään yhtenä puhtaimmista tuotteista, jonka luonto meille tarjoaa, kiitos pitkän suodatuksen, joka tapahtuu puun sisällä: kookosvesi kulkee koko palmun läpi ja kerääntyy lopulta kookoskuoren sisälle suojaan.


Kookosvesikuuri

Erinomainen tapa puhdistaa ja vahvistaa kehoa on muutaman viikon mittainen kookosvesikuuri. Juo kahdesta kolmeen pakkausta vuorokaudessa (niitä pieniä purkkeja), aamulla, päivällä ja illalla ja huomaat kuinka ruoansulatus vahvistuu.

Puhdistavien ominaisuuksiensa ansiosta kookosvettä on menestyksellisesti käytetty amalgaamin poistamiseksi kehosta.

Niin ja kookosvesi kannattaa nauttia KYLMÄNÄ tai muuten se maistuu ihan.. No.kamalalta :)


2 kommenttia:

  1. Voi mikä onnen kantamoinen, kun vahingossa päädyin blogiisi! Täällähän on luettavaa vaikka millä mitalla, kunhan vauhtiin vain pääsee. :)
    Tuosta kookosvedestä sellaista, että onko se riittävä palautusjuoma pitkän treenin tai kisan jälkeen? Oma lajini on soutu ja matkat pisimmillään 60 km. Minulla on täysin maidoton ja gluteeniton ruokavalio ja palkkareiden ym. löytäminen on suhteellisen haasteellista...kookosveden bongasin kuukausi sitten ja sitä yksissä kisoissa olen ehtinyt kokeilemaan. En halua missään nimessä käyttää mitään lisäainelitkuja, hera ei sovi maitoproteiinin puolesta. Proteiinilisänä olen käyttänyt muuten herneproteiinia.
    Mutta niin, etenkin kisamatkoilla nuo palakkarit tuottaa pientä päänvaivaa...olipas sekava kommentti. :D

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Tosi kiva kuulla ja tervetuloa lukemaan :)

    Tämä sopii mainiosti palautusjuomaksi myös pidemmälle matkalle. Syö kuitenkin noin tunti suorituksen jälkeen kunnon ateria!

    VastaaPoista