Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.5.2013

Vahvistava "treeniboosteri jääkahvi"Ennen iltapäivän kahvakuulatuntia tein smoothien (vai voisko sitä ennemminkin kutsua jääkahviksi) jonne laitoin
 • vahvaa kylmää kahvia 2 kupillista
 • jääpaloja
 • Puhdistamon riisisuklaaprotskua 20g (jota voit tilata mmtäältä)
 • Glutamiinia 5 g (lue lisää hyödyistä alempaa)
 • CocoVin kookosöljyä 10 g
Glutamiinia sekä kookosöljyä taas voit tilata täältä.

Kaikki blenderiin ja sekaisin! Jos totta puhutaan niin maku olisi ollut parempi jostain toisesta proteiinista! Suoraan sanottuna tää Puhdistamon prode sopii vain protskupatukoihin (niissä se on super!) ja smootheista tulee melko erikoisen makuisia (mitä nyt olen yli puoli purkkia tästä jo käyttänyt ja testannut eri tavoin)"Terveelliseen ruokaan tottumattoman" suuhun tämä maistuu ei niin hyvältäItse oon taas tottunut syömään kaikkea "heinäpaalin makuista" niin kuin junnuosasto joskus Ski Expon CocoVin osastolla kuvaili tuotteiden makuaMutta tähän kahvisekoitukseen sopisi varmasti hyvin joku muu prode! 

Kookosöljy on ihan päivittäisessä käytössä ja sillä on mielettömiä terveyshyötyjä sen lisäksi että maistuu hyvältä! Ja toimii myös hyvin ennen treeniä antamaan potkua suoritukseen! Keinotekoiset laturit ja muut voi unohtaa jos sinulla on tätä kaapissa! Sitten muutama sana vielä Glutamiinista jota on myös valmiissa palautusjuomajauheissakin!

Glutamiini on lihasten, solujen ja aivojen polttoainetta
Glutamiini on kehon oma aminohappo. Nopeasti jakautuvat solut, kuten immunologinen solukko ja enterosyytit käyttävät sitä energianlähteenään. Se on eräänlaista lihasten, solujen ja aivojen polttoainetta.
L-Glutamiinia tarvitaan kaikista aminohapoista eniten. Erityisesti usein uudistuvat solut ja solut, jotka tarvitsevat runsaasti energiaa (suolisto, aivot, lihakset) hyötyvät L-Glutamiinilisästä.

Lihasstressi vähentää kehon glutamiinivarastoja
Lihasstressi, kuten tulehdukset, leikkaukset sekä rankka urheilu vähentävät kehon glutamiinivarastoja erityisesti lihassoluissa. Tämä huonontaa immunologisia toimintoja ja hidastaa kudosten paranemista.
Tutkimusten mukaan glutamiinilisästä on ollut hyötyä esimerkiksi vakavasta sairaudesta toipumisessa sekä kestävyysurheilijoille tyypillisten tulehdusten parantumisessa. Glutamiini on suosittu ravintolisä urheilijoiden keskuudessa.

L-Glutamiini auttaa vahvistamaan immunijärjestelmää niillä, jotka joka kevät tai syksy kärsivät erilaisista virusinfektioista, kuten flunnssasta ja muista vilustumistaudeista. Auttaa parantamaan suorituskykyä ääritilanteissa, tasaamaan energiansaantia vähähiilihydraattisessa dieetissä ja edistämään energian saantia vaihtoehtoisista lähteistä. L-Glutamiini voi myös vähentää "aivojen sumuisuutta".

Ravintolisä ruuansulatuksen ja suoliston ongelmien lievittämiseksi
Glutamiini on suolen sidekudoksen tärkeimpiä rakenneosia ja se ylläpitää suolen limakalvon kuntoa. Sen käytön on osoitettu estävän ja jopa parantavan liiallista suolen läpäisevyyttä ("vuotavan suolen" oireyhtymä).

Ruuansulatuskanavan sisäpinnan pääasiallisimpana rakenneosana glutamiinin tiedetään nopeuttavan maha-suolialueen haavaumien paranemista. Sitä on käytetty myös muihin ruuansulatuksen ja suoliston ongelmiin.
Keliaakikoille glutamiinista on hyötyä, sillä se parantaa nopeasti suolen nukkapinnan vaurioita, kun sitä käytetään yhdessä foolihapon ja B12-vitamiinin kanssa.

Suoliston solut tarvitsevat L-Glutamiinia uudistumiseen ja puolustautumiseen suolen sisältöön liittyviä haitallisia aineita ja mikrobeja vastaan. Vammojen korjaaminen ja sairaudesta toipuminen vaatii soluilta tavallista enemmän uusiutumiskykyä. Erityisesti haimatulehdustapauksissa L-Glutamiini voi auttaa
ehkäisemään tulehdusta ja edistämään paranemista. L-Glutamiini voi auttaa vähentämään kemoterapian sivuvaikutuksia. Auttaa ehkäisemään haimatulehdusta.
Tutkimuksen mukaan glutamiini vähentää merkittävästi alkoholinhimoa.

Hyödyt
 • Vahvistaa immunijärjestelmää ja ehkäisee immunijärjestelmän "ylilyöntejä", kuten yliherkkysreaktioita. 
 • Auttaa uudistamaan ja vahvistamaan maha-suolikanavan limakalvoja. 
 • Auttaa vähentämään alkoholin ja sokerin himoa. 
 • Parantaa haiman toimintaa. 
 • Tehostaa aivojen energisyyttä ja vähentää keskittymishäiriöitä. 
 • Vähentää lihasten toimintahäiriöitä. 
 • Auttaa ehkäisemään sosiaalista väsymystä, stressireaktioita ja työuupumusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti