Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

25.1.2013

Suklaa/mansikka luomu protskupatukat by Sports Lady


Resepti oli täysin mun oma "vedetään hatusta versio" ja valmistus helppoa ja nopeaa! Ja kaiken lisäksi nämä ovat täysin luomua!


LUOMUPROTSKUPATUKAT BY SPORTS LADY

This is all you need

40 g = 1 dl Solgarin Whey to Go Mansikkaprotskua
100 g = 1 dl Peanut Butteria
45 g = 1 dl Sysmän Luomumysliä


Jokaista laitoin 1 desinEn viitsinyt tehdä isompaa kokeiluerää (ensimmäinen patukkakokeiluni samalla vedetään hatusta periaatteella nimittäin epäonnistui täysin)Seuraavalla kerralla laitan varmasti 2- tai 3-kertaisen määrän raaka-aineita!



Ensin maapähkinätahna kulhoon ja sitten kuivat aineet joukkoonAlustin taikinaa kädellä ja lisäsin pieniä määriä vettä, aina niin kauan että taikinasta tuli sopivaaSitten taikina silikonimuotteihin ja jääkaappiin kovettumaan.





Koko satsi sisältää seuraavasti 
Energiaa 891 kcal 
Proteiini 65g
Hiilari 39g
Rasva 56g

Yhdessä patukassa (6 kpl)
Energiaa 149 kcal
Proteiini 10,8g
Hiilari 6,5g
Rasva 9,3g

No paljonko yhdelle patukalle tulee hinnaksi?

Solgarin Whey to Go Mansikkaprotskupurkki maksaa 47 euroa (mutta tämän parempaa ja puhtaampaa protskua saa todella etsiä!) - 5,5 euroa 40 g
Peanut Butter maksoi 6 euroa Ruohonjuuressa - 1 euro 100 g
Sysmän luomumysli taas noin 4 euroa - 45 senttiä 45 g
YHTEENSÄ NOIN 7 EUROA eli 1,20 euroa / kpl 

Luomulaatuinen protskupatukka maksaa kaupassa kolme euroa ja normi patukan saa reilulla kahdella eurolla.







No tähän sitten suklaakuorrutus vielä päälle jos haluaa sen laittaa! Siitä tulee taas vähän lisää energiaa ja pikkaisen lisää hintaamutta maistuu aivan järjettömän hyvälle! Suklaakuorrutuksen tein CocoVin raakasuklaanvalmistuspaketista. Ensin sulatin kookosöljyn vesihauteessa ja sitten sekoitin siihen kuivat aineet ja sulatin vielä näitä vesihauteessa kunnes kuivaseoksen kaakaovoi oli myös sulanut Sitten "patukoiden" pyörittely suklaassa ja hetkeksi pakkaseen! 

Seuraavalla kerralla teen isomman erän näitä! Ihana tehdä ja kokeilla jotain uuttaRaakasuklaata on tullut tehtyä jo kyllästymiseen asti ja nyt taas uusia juttuja mitä kokeilla! Ja nyt mulla on kyllä raakasuklaatakin taas pakkasessa kun tein lopuista aineksista pelkkää suklaata <3

4 kommenttia:

  1. Oh, nam! kylläpä näyttävät herkullisilta! :) parasta itsetehdyissä on juuri se, että tietää oikeasti mitä tuotteessa on :) Mitenkäs tuo peanut butter ja protsku, onko niissä laktoosia?

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3vTotta! Näistä tuli ihania! Ei oo laktoosia ollenkaan!

    VastaaPoista
  3. Moi,

    Hyvältä näyttää, mistä tota protskujauhetta saa?

    Kaivelin ohjeen..
    "voimapatukoista"
    4 dl kaurahiutale
    1 dl kookoshiutale
    1 dl rusinoita
    1 dl karpaloita
    1 dl auringonkukansieminiä
    1 dl hasselpähkinärouhetta
    1/2 dl rypsiöljyä (itse käytin oliiviöljyä)
    1/2 dl vettä
    1 dl hunajaa

    kuivat aineet sekoitetaan kulhossa.
    Öljy, vesi ja hunaja kuumennetaa kattilassa kiehuvaksi, seos kaadetaan kuivien aineiden joukkoon.

    Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla. Painele taikaina tiiviiksi levyksi paperin päälle.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä levyä n. 20 min ennen kuin leikkaat sen patukoiksi. ohjeessa on, että tulee 16 kpl

    Mukavaa viikonloppua :)!

    VastaaPoista
  4. Oi tää kuulostaa hyvälle! Nam!

    Solgarin Whey to Go -Protskujauhetta myyvät luontaistuotekaupat (Ruohonjuuressa sitä ei ollut - tsekkasin eilen)

    VastaaPoista