Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

3.10.2013

Ajatuksia hyvästä ja terveellisestä ruuasta ja aamun tuorepuuro


Huomenta kaikille! 

Tänään aamupuurona chia/kaurahiutale -tuorepuuroaMulla on koko vuoden ollut projektina siirtyä gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioonMutta jo ajatuksena tää kuulostaa niin ankealtaMitä sitä saa syödä? Smootheja ja salaattejako? Ei ainakaan maitorahkaa! Siitä en voi luopua! Tuntuuettä lista siitä mitä ei saa syödä on loputonTäältä voit lukea aiemman kirjoitukseni kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja siitä mitä voi syödä ja mitä eiToki moni syö ihan normaalistimutta ruokavaliolla on vain ihmeellinen tapa parantaaJa sillä on merkitystä miltä ruoka maistuu.

"A lot of people think great flavor is an afterthought when it comes to "healthy" foodbut if we are to be fully nourished by food it needs taste wonderfulFood must be a pleasurefilled spiritual experienceIt's clear that there is a physiological link between taste and healthIf we don't enjoy the food we're eating regardless of whether it's broccoli or brownieswe're absorbing fewer of it's nutrientsIn order to be fully nourished by food we must take pleasure in it." -Dr Habib Sadeghi Los Angeles 2012

Ruoka on minulle nautinto ja sen pitää maistua hyvältäLoppuelämää ajatellen siitä ei tulisi mitäänettä kasaan lautaselle kasviksia ja toiselle puolelle jotain proteiinipitoistaEi ei eiRuoka ei saa olla ankeaa eikä se silloin ole perheen yhteinen juttu.

Nyt kun olen kääntänyt asian toisinpäin ja etsinyt herkullisia reseptejä mitä saan syödäalkaa asia helpottuaKilpirauhasen vajaatoimintaahan tukee maidoton ja gluteeniton ruokavalioGwyneth Paltrow'n kirja "It's all Good" on jotenkin inspiroinut mua tosi paljonJuuri tuo tekstin alussa oleva lainaus on sieltäKauniit kuvatkivoja reseptejä ja asia esitetty järkevällä tavallaSe inspiroiMulle on aina uponnut enemmän tällainen inspiroiva kannustuskuin sormella osoittaminen tyyliin "etkö tiedä mitä kamalia haittoja gluteenista tai maitotuotteista on!!!?". Porkkana toimii aina paremmin kuin keppi! "It's all Good"  -keittokirja on saanut alkunsa Gwynethin perheen ruoka-aine yliherkkyyksistä ja hänen omasta sairaskohtauksestaanstressistä ja huonosta olostaJa siitäettä halu on kuitenkin syödä kivasti vaikka paljon on heiltä rajoitettu.

Aamun puuro valmistui eilen illalla näin

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1,5 rkl chia siemeniä
 • 1/2 tl vaniljajauhetta
 • noin 12 g proteiinijauhetta
 • 2,5 dl mantelimaitoa
Sekoita kuivat aineet ja kaada maito joukkoonVoit käyttää myös kookosmaitoaLaita pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiinKoristele ja nautiResepti on bongattu kaimani Hanna Skytän kirjasta "Fuel Food"Siellä on monta muutakin ihanaa reseptiä mitä palan halusta päästä kokeilemaan!


Tänään muuten julkaistaan Köpiksessä klo 12.15 uudet pohjoismaiset ravitsemussuosituksetJännityksellä jäämme odottamaan mitä virallisesti meille suositellaan! 

2 kommenttia:

 1. Heippa! Hoidatko kilpirauhasen vajaatoimintaa pelkällä ruokavaliolla? Toimiiko tämä? Kyseessähän on hormonin puutos, ja tämä hormoni säätelee lukuisia aineenvaihdunnallisia toimintoja elimistössä eikä sitä saa suoraan ravinnosta. Hormonihoitokaan ei ole lääke, vaan puhdasta hormonia, jonka valmistus elimistössä ei toimi (eikä sitä kai voi saadakaan toimimaan?) Mielenkiintonen juttu! Ja kiva blogi, vasta löysin!
  LN

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Tervetuloa lukijaksi! Hoidan kilpparin vajaatoimintaa oikeanlaisella ruokavaliolla ja lääkityksellä. Ja tietysti sopivanlaisella liikunnalla. Tottakai toivon että se saadaan aisoihin ja jossain vaiheessa voisin lopettaa tyrkoksiinin. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista