Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.10.2013

Kuninkaallinen aamupuuro


Durian hedelmästä sanotaan sen olevan hedelmien kuningasRuohonjuuresta on saatavilla kuivattuna tätä vaniljaista hedelmääAloin tutkia hedelmän alkuperää ja oikeaa olemusta vähän enemmänkun sain tämän pussin käsiiniDurian hedelmä on kaakkois-Aasian perinteinen "superfood"Sen sisältämien korkeiden tryptofaanipitoisuuksien vuoksi hedelmä auttaa mmmasennukseenahdistuneisuuteenärtyneisyyteenkärsimättömyyteenkeskittymiskyvyn puutteeseenpainon nousuun tai selittämättömään painon laskuununettomuuteenylensyöntiin ja hiilareiden himoonTryptofaania on myös esimerkiksi kaurahiutaleissa banaanissa ja suklaassa. Eli kaurapuuroa banaanilla napaan ja päälle durian hedelmää jos tuntuuettä hiilarit jatkuvasti huutelevat kaapissa ja uni on huonoa!Alkuperäiseltä olomuodoltaan hedelmä on 1-5 kilon kokoinen piikikäs palloSisällä on vaniljaista hedelmälihaamutta sen haju kuulemma on kuvottavaSen avaaminen on hankala juttuToiset käyttävät siihen raakaa voimaa ja toiset antavat hedelmän haljeta itsestäänAasiassa tätä myydään kaduilla ja kauppiaat aukaisevat pyydettäessä hedelmän valmiiksiSuomesta tätä saa pakastealtaasta ja kuivattuna ainakinTuoreena en ole sitä nähnyt missään.Eilisen kaavan mukaan tein protskuaamupuuroajohon laitoin päälle puolikkaan banskun sekä muutaman gojin ja duriania.


Sitten lopuksi vielä vinkkinäkun joku minulta juuri kysyi mikä olisi maidoton maito joka ei "härskiinny" kahvin joukkoon kaadettaessaTää mantelimaito mitä käytän ruuanlaitossa on sellaistaSitä kun laittaa kahviinniin maito näyttää "pilaantuneelta"Mutta tää Ruohiksesta mun löytämä kookosmaitojuoma ei niin teeKookosmaitojuoma on kevyempää kuin normi kookosmaitoja siinä taitaa olla vähemmän energiaa kuin rasvattomassa maidossa

Huippua ja reipasta päivää kaikille!  

5 kommenttia:

 1. Tuoretta duriania saa Hämeentien aasialaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kiitos! Pitää joskus käydä katsomassa! Ootko itse ostanut sitä sieltä?

  VastaaPoista
 3. Jees, olen ostanut sieltä useastikin... Ekan kerran, kun ostin, hyppäsin spåraan Hakaniemessä, mutta seuraavalla pysäkillä oli pakko hypätä pois, kun tuntui, että koko spåra haisee durianilta :)))

  VastaaPoista
 4. Suomessa sen tuonti julkisiin ei ole kielletty kuitenkaan vielä: ))) Aasiassahan ei saa julkisissa sitä kuljettaa tai tuoda hotelleihin! Taidan tyytyä tohon kuivattuun! Vaikka mieli tekisi maistaa aitoakin! Omalla autolla en kyllä sitä hae :)))

  VastaaPoista
 5. Vogelin Myslissä on aina ollut duriania. Vogel tiesi...

  VastaaPoista